> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
Zoeken
 

 

Succes met je ADHD!
Gesprekken met (buiten)gewone mensen met ADHD

Remko Iedema en Herman Jansen

10 november 2011

978 90787091 14

Volwassenen met ADHD, hoe richten ze hun leven in? Hoe vinden ze balans? En wat betekent succes voor hen? Zijn het chaotische, tegen de verleiding van verslaving vechtende en medicijn gebruikende mensen? Of zijn ze creatief, denken ze ‘out of the box’ en maken ze gebruik van bijzondere kwaliteiten?
 
De auteurs gingen op onderzoek uit om deze vragen te beantwoorden. Ze stelden zestien portretten op.  Van studenten, ondernemers, een kinderarts, een acteur, een presentator, werknemers en sporters.  En van iemand die vanwege haar ADHD niet meer kan werken. In deze uitgebreide portretten bereiken zij een indrukwekkende diepgang.
 
Allen hebben ADHD. Ieder heeft zijn eigen verhaal. De één kan wijzen op maatschappelijk succes. Voor de ander bestaat succes eruit dat ze niet is afgegleden. De één ziet medicatie als een fundament voor het functioneren, de ander noemt het ‘de hel’.
 
Ook spraken zij met drie deskundigen, een neuropsycholoog, een neurofeedbacktherapeut en de directeur van het bedrijf ADHD & Werk. Hun visies sluiten soms op elkaar aan, maar spreken elkaar soms ook tegen.
 
Doordat Succes met je ADHD! oordeelsvrij vrij is, kun je als als lezer je eigen oordeel vormen. ‘Zoek je eigen weg’ luidt de boodschap die het boek tussen de regels door uitspreekt.
 
Over de auteurs:
 
Remko Iedema heeft zelf ADHD. Eerder publiceerde hij Je bent er één of je kent er één; reis door het landschap van ADHD bij volwassenen (Uitgeverij Pepijn, 2005), waarin hij beschrijft hoe hij zijn confrontatie met het medisch circuit uiteindelijk op zichzelf betrekt.
 
Herman Jansen is wetenschapsjournalist. Hij publiceerde onder andere Autipower! (Uitgeverij Pepijn, 2011), waarin hij door middel van gesprekken met ervaringsdeskundigen, andere deskundigen en werkgevers laat zien welke kracht onder de oppervlakte kan liggen bij mensen met een vorm van autisme.

De prijs van dit boek bedraagt  € 19,45. Het boek bestaat uit 194 pagina's. U kunt dit boek bestellen via bol.com. Door te klikken op onderstaande link komt u bij bol.com op de goede pagina: 

http://www.bol.com/nl/p/succes-met-je-adhd/1001004011205133/


 

 Recensie


Recensie 1

Het boek 'Succes met je ADHD' van Remko Iedema en Herman Jansen is een origineel boek. De onverhoopte kwaliteiten van mensen met een controversiële, moeilijk te begrijpen aandoening komen er ruimschoots in aan bod. Maar het boek liegt niet. Alle 16 interviews zijn doorspekt van realisme over de pijnpunten van ADHD. Ernstige schoolproblemen, onderpresteren op het werk, verslaving, relatiebreuken, de worsteling en haat-liefdeverhouding met structuur en medicatie,... Deze zorgen mogen gerust representatief genoemd worden voor de meeste ADHD'ers, waardoor het boek veel herkenning biedt. Drie extra interviews met professionals vullen aan.

Het zijn verhalen over hoop. De vragen die de interviewers stellen houden de nodige afstand. Ze oordelen bijna niet en blijven respectvol.

Het boek biedt niet alleen herkenning voor de vele andere ADHD'ers in het Nederlandstalige taalgebied. Het is overtuigend voor hulpverleners, leerkrachten, werkgevers,.. dat ADHD wel degelijk bestaat, dat het een complexe materie is waar je rekening mee moet houden maar die je niet determineert. En bij wie het boek misschien nog het meest tot zijn recht kan komen, zijn ouders. Zij staan aan het begin van een lange moeizame tocht met hun kind. In dit boek vinden ze tonnen hoop uit de meest betrouwbare bron: mensen die het zelf hebben. En die het dus echt wel kunnen weten.

Ilja Van Peel, Loch Ness
20-11-2011

Recensie 2

‘ADHD is omstreden in frequentie, diagnose, behandeling en al dan niet noodzakelijke hulpverlening. Meestal is de toonzetting in deze discussies negatief. Dit boek vormt een positieve tegenhanger. (...)  Een positief boek dat aangeeft dat (het etiket) ADHD succes niet in de weg hoeft te staan.’

M. Bomhof, neuroloog-psychiater (recensie voor NBD/Biblion)

Recensie 3

Tijdschrift AD(H)Dition, maart 2012: klik hier!