> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
Zoeken
 

 

Baat het niet, dan schaadt het wel
Hoe helpen we kinderen die moeite hebben om naar school te gaan?

Remko Iedema

15 mei 2019

978 9078709 350

Als zijn dochter ziek wordt en niet meer naar school kan, komt Remko Iedema, manager Sociaal Domein bij een gemeente, terecht in de wereld van medische zorg, passend onderwijs en jeugdzorg. Hij constateert dat ondanks fantastisch geformuleerd beleid kinderen verloren raken in procedures, doorverwijzingen en goedbedoelde kortetermijn interventies. 
 
Wat is hier aan de hand? vraagt hij zich af en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat iedereen wel wil meedenken, maar dat weinigen écht helpen en dat er veel wordt vergaderd, maar weinig wordt besloten. Dat is waar kinderen die moeite hebben om naar school te gaan en hun ouders mee worden geconfronteerd.
 
Iedema spreekt met landelijke opinieleiders als voormalig kinderombudsman Marc Dullaert en bestsellerauteur Wouter Hart, maar ook met managers, leerkrachten, huisartsen en jeugdzorgmedewerkers. Uiteindelijk komt hij tot een verrassende en onverbiddelijke conclusie: zij die zich druk maken zullen het verschil niet maken en zij die het verschil kunnen maken, maken zich niet druk. En die laatsten willen dat graag zo houden.
 
De hamvraag is: hoe kan het beter? Iedema schetst hiervoor de weg. 'Het kan anders,' schrijft hij. Morgen al. Of vandaag.

238 pagina's, 20,45 euro

Te bestellen via diverse websites. Onder andere bol.com.

Alleen bij 5 of meer exemplaren te bestellen bij Uitgeverij Pepijn via onderstaand bestelformulier of een email aan info@uitgeverijpepijn.nl
Portokosten worden niet in rekening gebracht. Factuur wordt meegezonden.

 

Recensies: Er staan geen recensies op deze pagina.


   

Het boek    
 
* verplicht in te vullen veld
: * Dhr. Mw.
Voorletter(s) : *
Naam : *
Organisatie :
Adres/Postbus : *
Postcode : *
Plaats : *
E-mail : *
 
bestelt *
 exemplaren van het boek "Baat het niet, dan schaadt het wel"

Opmerkingen :

Anti Spam regel :