> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
Zoeken
 

 

Hoe vang ik een rat?
Wordt u liever rat of rattenvanger?

Richard Engelfriet en Peter van der Geer

10e druk maart 2016

978 90807574 48

U kent ze wel: Konkelende collega’s, een baas die achter uw rug dealtjes sluit, samenzwerende managers. Ogenschijnlijk niets aan de hand, maar ineens slaan ze toe: tijdens de vergadering, als het gaat om een promotie of bij de koffieautomaat. U bent geconfronteerd met een echte rat. En sommige mensen kiezen er bewust voor: wie zijn doel wil halen moet kunnen konkelen en samenzweren. Het werkt nog besmettelijk ook. Maar….

… Ratten zijn angsthazen. Besluiten moeten vallen op basis van 99% argumenten en 1% macht en strepen. Anders gaat het fout. Op verfrissende wijze geven de auteurs antwoord op opvallende en minder opvallende rattenstreken, listen, trucs en politieke spelletjes. Wat doet u als iemand informatie achterhoudt? Hoe pareert u vergadertrucs? Hoe pakt u overmatige wandelgangers aan? Wat doet u met een gevangen rat? Terug naar de beschaving, maar dan eens zonder braaftaal. Tijd voor de aanval!

De auteurs, Richard Engelfriet en Peter van der Geer, trainen dagelijks mensen in rattenbestrijding, en faciliteren rattenvrije debatten en dialogen.
 

De winkelprijs van het boek bedraagt 20,95 euro. Het boek is onder andere te bestellen bij managementboek.nl of bol.com. Zie onderstaande link:

http://www.managementboek.nl/boek/9789080757448/hoe-vang-ik-een-rat-richard-engelfriet

 Recensies: Er staat 1 recensie op deze pagina.Hoe vang ik een rat?

 

Recensie1
Recensie Tijdschrift BOEK, januari 2005

Joep Schrijvers stond maandenlang op de eerste plaats in de managementboeken toptien van Intermediair met zijn boek 'Hoe wordt ik een rat?', over de kunst van het konkelen en samenzweren'. Dat geeft te denken over hoe het er aan toe gaat in veel Nederlandse organisaties. Iedereen kent wel de politieke machtspelletjes die worden gespeeld door mensen die daar zelf beter van willen worden. En hoe verleidelijk is het niet om hierin mee te gaan. Voor iedereen die deze verleiding kan weerstaan is er nu het antwoord op Schrijvers' boek. 
'Hoe vang ik een rat' rekent af met rattengedrag in organisaties en het idee dat je een sukkel bent als je het algemeen belang of organisatiebelang boven je eigenbelang stelt. De schrijvers, Richard Engelfriet en Peter van der Geer, baseren hun boek op veel kennis en ervaring die ze hebben opgedaan met het voeren van debatten. Ratten zijn volgens hen niets anders dan bange en bekrompen mensen. Een rat heeft helemaal geen lef, maar is een enorme faalhaas. Bang om zijn standpunten toe te lichten, bang om zelf vieze handen te maken en volslagen incapabel om hier verandering in aan te brengen. Het boek geeft handreikingen hoe je het werk van de rat kunt herkennen en aanpakken. Ratten leiden de zaak graag af van de inhoud door iemand met een nieuw idee persoonlijk aan te vallen. De kunst is om daar niet op in te gaan en terug te keren naar de inhoudelijke dialoog. Ratten passen allerlei methoden toe om er vooral voor te zorgen dat er geen dingen in hun eigen nadeel veranderen. Het boek beschrijft het werk van ratten en rattenvangers tijdens debatten, vergaderingen en onderhandelingen en zit gelukkig vol met aansprekende voorbeelden uit de praktijk, waarbij het noemen van bekende Nederlanders niet wordt geschuwd. 
´Hoe vang ik een rat´ geeft een verfrissende kijk op het politiek gekonkel binnen organisaties en hoe men zich hieraan kan ontworstelen. Een aanrader voor iedereen die zich niet mee wil laten slepen in de legitimiteit van rattengedrag omdat anderen dat ook doen.