> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
Zoeken
 

 

Gelijkspel
Portretten van homo topsporters

Huub ter Haar

November 2008

978 90787090 46

Is homoseksualiteit in de topsport bespreekbaar? Wint de angst voor reputatieschade het van de vrijheid? Hoeveel homoseksuele topsporters leiden een geheim leven?
Kent u één homoseksuele topvoetballer? Nee? Met dit antwoord lijken bovenstaande vragen ook beantwoord. Homoseksualiteit is in veel sporten nog een groot taboe.
Dat bleek ook bij de totstandkoming van dit boek. Huub ter Haar ging op zoek naar sporters die openlijk durven uit te komen voor hun homoseksuele geaardheid. Vaak stootte hij zijn neus. Vooral de deuren in de mannelijke teamsporten bleven voor hem dicht.
Maar sommige deuren gingen gelukkig wijd open. Daar werd hij welkom geheten door lachende gezichten die niets (meer) te verbergen hebben. Niets meer omdat veel van deze sporters inmiddels zijn gestopt met hun sportieve carrière…
In dit boek vertellen zij openhartig hoe zij omgaan met homseksualiteit in hun sportieve loopbaan en in hun leven. Hun strijd om Gelijk Spel.
De fotograaf Marcel van de Bergh (winnaar Zilveren Camera en werkzaam voor o.a. de Volkskrant) maakte prachtige portretten. Ze laten zien hoe de sporters nu in het leven staan, zelfbewust en zelfverzekerd.

Dit boek is tot stand gekomen dankzij de ondersteuning van de John Blankenstein Foundation, COC Nederland en het ministerie van VWS.

Gelijkspel. Portretten van homo topsporters
Isbn: 978 90 78709 046

De prijs van het boek bedraagt 17.95 euro en is te bestellen via diverse boekensites, onder andere via onderstaande link bij bol.com:

http://www.bol.com/nl/p/gelijkspel/1001004006279164/?featuredProduct


Recensies: Er staan nog geen recensies op deze pagina.

Gelijkspel - Portretten van homo topsporters